Kuinka paljon maksaa saunamökin rakentaminen?

escobar

Saunamökin rakentaminen on hyvä tapa lisätä kesämökinarvoa ja nauttia samalla säännöllisen saunomisen hyödyistä. Mutta kuinka paljon saunamökin rakentaminen maksaa? Vastaus riippuu muutamista tekijöistä, kuten mökin koosta ja ominaisuuksista sekä käytetyistä materiaaleista.

Keskimäärin saunamökin rakentaminen maksaa 5 000–10 000 euroa. Jos kuitenkin haluat lisätä varusteita, kuten pukuhuoneen tai suihkun, kustannukset voivat nousta 15 000 euroon tai enemmän. Tärkein tekijä saunamökin kustannusten määrittämisessä on koko. Pieni, vain 4 jalkaa kertaa 6 jalkaa kokoinen mökki voi maksaa vain 5 000 euroa. Mutta jos haluat suuremman, 8 jalkaa kertaa 12 jalkaa olevan mökin, kustannukset voivat nousta 10 000 euroon tai enemmän.

Myös käytettyjen materiaalien tyyppi vaikuttaa saunamökin kustannuksiin. Jos käytät korkealuokkaisia materiaaleja, kuten setripuuta tai tiikkiä, kustannukset ovat korkeammat kuin jos käytät yleisempiä materiaaleja, kuten mäntyä tai kuusta. Lisäksi saunaan valitsemasi kiukaan tyyppi vaikuttaa myös hintaan. Infrapunalämmittimet ovat yleensä kalliimpia kuin perinteiset puukiukaat, mutta ne tarjoavat monia etuja, kuten alhaisemmat käyttökustannukset ja nopeammat lämmitysajat.

Myös saunamökin sijainnilla on merkitystä saunan lopullisiin kustannuksiin. Jos sinulla on helppo pääsy vesijohto- ja sähköverkkoihin, kustannukset ovat alhaisemmat kuin jos kiinteistöllesi on vietävä uudet johdot. Lisäksi työvoimakustannukset voivat vaihdella asuinpaikkasi mukaan. Jos asut alueella, jossa elinkustannukset ovat korkeat, voit odottaa maksavasi työvoimakustannuksista enemmän kuin jos asut edullisemmalla alueella.

Saunamökin rakentaminen on hyvä tapa nauttia kaikista säännöllisen saunomisen eduista ilman, että sinun tarvitsee poistua kotoa. Kun otat huomioon kaikki hintaan vaikuttavat tekijät, voit varmistaa, että uusi saunasi ei riko pankkia.